eur:
391.1
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. augusztus 21-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Híd Kárpátaljáért: már 65 millió forintnál jár a gyűjtés

Lónyán, Barabáson, Beregsurányban a településen belül, Tiszabecsen pedig a település határában alakított ki segítségpontot a kormány.

Elérte a 65 millió forintot a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül felajánlott adományok összege – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Szentkirályi Alexandra elmondta: az eddig összegyűlt pénzből 10-10 millió forintot közvetlenül a határátkelőhelyek közelében kialakított segítségpontokra juttatnak el, ahol a segélyszervezetek jelenleg a legaktívabb munkát végzik.

A 1357-es telefonszámon hívásonként, illetve SMS-enként 500 forintot lehet felajánlani, emellett a karitatív szervezetek saját adományvonalain is várják az felajánlásokat.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a NHKT elnöke ismertette: a segélyszervezetek eddig közvetlenül a határátkelőhelyeken segítették a menekülteket, de mivel a határt és annak közvetlen környezetét rendben és szabadon kell tartani, Lónyán, Barabáson, Beregsurányban a településen belül, Tiszabecsen pedig a település határában alakítottak ki segítségpontot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×