INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

márki-zay péter

ellenzék

lázár jános

hódmezővásárhely

farkas jános

nyilatkozat

kampány

választás 2022

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.

Keményen üzent Márki-Zay Péternek több polgármestertársa

Infostart

A Hódmezővásárhelyhez közeli települések vezetői közül csaknem mindenki csatlakozott az elhatárolódáshoz, de azt is ígérik, győzelme esetén együttműködnek Márki-Zay Péterrel.

Először lesz 2022. április 3-án Hódmezővásárhelyen és környékén Lázár János és Márki-Zay Péter között személyes választási csata, erre korábban nem volt példa; az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ugyanis egyéniben is megméreti magát a korábbi kancelláriaminiszterrel.

A körzethez 19 település tartozik, ezek polgármesterei közül adott ki nyilatkozatot 15 arról, hogy a Márki-Zay Péter által képviselt "megosztó politikából" nem kér. A MakóHíradón megjelent nyilatkozatot Farkas János, Magyarcsanád fideszes polgármestere kezdeményezte, és az áll benne, hogy

veszélyesnek látja, hogy a körzet az országos kampány frontjává válik.

"Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra" - áll még a dokumentumban, amelyet Farkas Jánoson kívül tehát még 14-en írtak alá. "Polgármesterként azt valljuk: nem az a dolgunk, hogy a budapesti konfliktusokat a településre hozzuk, hanem az, hogy az itt élők érdekeit érvényesítsük Budapesten és mindazokon a fórumokon, ahol az életünket meghatározó döntések születnek. Nem beszélve arról, hogy települési vezetőként döntéseinket a lakosság felé párthovatartozás nélkül hozzuk meg" - olvasható még a nyilatkozatban, amely azzal a deklarációval zárul, hogy az aláírók nem vesznek részt Márki-Zay Péter azon kampányeseményein sem, amelyek az ő településükön zajlanak majd.

Zárásként a polgármesterek jelzik, hogy bárki is győz majd április 3-án, számíthat a polgármesterek együttműködésére.

A közös nyilatkozathoz - amelyet a 444 vett észre - Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros vezetői csatlakoztak.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018