INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

földgáz

gázár

gázszolgáltató

Nyomásmérő órák a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén 2020. január 8-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint 98,5 százalék a belföldi gáztárolók töltöttsége, külföldről a kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően érkezik a földgáz Magyarországra, így a földgázellátás biztosított a téli hónapokra, a lakosság és a közfeladatok ellátásához szükséges mennyiség egyaránt rendelkezésre áll.

Rendeletben tiltotta meg a gázszolgáltatás felmondását a kormány

Infostart

Több várost is fenyegetett, hogy a mainál jóval kedvezőbb áron korábban megkötött szerződéséből kilép a szolgáltató.

„A földgázkereskedelmi engedélyes közszolgáltatóval, közfeladatot ellátó jogi személlyel vagy távhőtermelővel kötött földgáz-kereskedelmi szerződését 2022. április 15. napjáig a közszolgáltató, a közfeladatot ellátó jogi személy vagy távhőtermelő hátrányára egyoldalúan nem módosíthatja, és nem mondhatja fel” – áll a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Az Orbán Viktor kormányfő által ellenjegyzett rendelet a kihirdetését követő napon lép életbe. A kihirdetés szerda este megtörtént, tehát már nem mondható fel gázszolgáltatás. A rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztéséig lesz életben – derül ki szövegből.

A rendelkezésnek azért van kiemelt jelentősége, mert több önkormányzatot fenyegetett az, hogy a gázszolgáltató egyoldalúan felmondja a szerződését, és a földgázár növekedése miatt a korábban megállapodott árnál jóval drágábban találhat csak új szolgáltatót a város a távhőszolgáltatáshoz.

Győr is ilyen szorult helyzetbe került azzal, hogy a szolgáltató a város szerint jogellenesen felmondta a szerződést. A rezsicsökkentés miatt a felhasználóra nem terhelhető a magasabb ár, márpedig a kapott új győri ajánlat milliárdokkal nagyobb összegről szól, mint az előre leszerződött.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

Amerika kifektette Kínát

Sorozatban negyedik, összességében pedig a 11. aranyérmét nyerte meg az amerikai válogatott Sydneyben...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018