eur:
392.91
usd:
373.4
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Karácsony Gergely főpolgármester (k) sajtótájékoztatót tart az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő ívek átvétele után a Nemzeti Választási Iroda előtt 2021. december 15-én. Megkezdődik az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz - jelentette be a főpolgármester.
Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester (k) az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő ívek átvétele után a Nemzeti Választási Iroda előtt 2021. december 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely népszavazási kérdései - indul az aláírásgyűjtés

Megkezdődik az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz - jelentette be a főpolgármester, miután átvette az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő íveket szerdán a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

Karácsony Gergely az NVI előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az aláírásgyűjtés megkezdésével eljött az ideje annak is, hogy az "előválasztás sikere után újra ott legyünk az emberek között, újra ott legyünk az utcákon, hogy újra beszélgessünk Magyarország legfontosabb ügyeiről és vigyük tovább a változást".

"Előválasztás, népszavazás és kormányváltás. Ez az a menetrend, amit kínálunk a változást akaró embereknek és mindenki másnak Magyarországon" - foglalta össze a politikus.

Felidézte: még a nyáron öt kérdésben nyújtott be népszavazási kérdéseket, és végül két kérdésben kezdődhet meg az aláírásgyűjtés.

Úgy fogalmazott, hogy az általa benyújtott népszavazási kérdésekkel alternatívát kívánt nyújtani: "egyfelől ott van a Fidesz kamunépszavazása, ami csak arra alkalmas, hogy félrevezesse az embereket, gyűlöletet keltsen és elterelje a figyelmet a valódi társadalmi kérdésekről".

Karácsony Gergely szerint a céljuk, hogy minél előbb összegyűljön az a 200 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy az álláskeresési támogatás kilenc hónapra emeléséről és a "Fudan-törvény" hatályon kívül helyezéséről is lehessen szavazni.

Baranyi Krisztina, a (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) IX. kerületi polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta, minden magyart érintő ügy, hogy a Ferencvárosba ne a kínai Fudan Egyetem, hanem a 12 ezer kollégiumi férőhelyes diákváros épüljön meg.

Kiemelte, a népszavazáson arról mondhatnak majd véleményt az emberek, hogy "akarnak-e Kínának trójai falovat Európában, itt a Ferencvárosban, a Duna partján a mi pénzünkből".

Bejelentette, hogy a jövő évi választásokon közösen szereplő ellenzéki pártok mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is részt vesz az aláírásgyűjtésben.

Jámbor András, Budapest 6. számú, ferencvárosi és józsefvárosi választókerületének a Párbeszéd által jelölt közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, a két kérdés arról szól, hogy az elmúlt tíz évben a Fidesz cserbenhagyta azokat, akik bajba jutottak, például azokat, akik a koronavírus-járványban bevezetett korlátozások miatt elvesztették a munkájukat.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Kések, nyilak, fegyverek, meztelenség  - Marina Abramović 50 éves munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílt Londonban

Kések, nyilak, fegyverek, meztelenség  - Marina Abramović 50 éves munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílt Londonban

Szeptember 23-tól látogatható a londoni Királyi Művészeti Akadémia által szervezett életmű kiállítás, amely a nagyhatású szerb performanszművész, Marina Abramović munkássága előtt tiszteleg. Abramović az 1970-es évek eleje óta feszegeti a test és az elme érzékelt határait, a művész és a közönség bonyolult kapcsolatának feltárására törekszik. Előadásai gyakran mind saját maga, mind résztvevői számára erős érzelmi, intellektuális, illetve fizikai kihívást jelentenek. A munkáit inspiráló koncepciók kulcsfontosságúak, csakúgy, mint saját testének használata ötletei közvetítésére. Öt évtizede folyamatosan lenyűgözi, illetve meghökkenti közönségét a fizikai és mentális egészségének határait feszegető, erősen kritikus előadásaival. Mostani kiállítása által pedig az első olyan női alkotóvá válhatott, aki önálló tárlat keretein belül prezentálhatja művészetét a Royal Academy fő kiállítótereiben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×