eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel (ITM) történő találkozója előtt, az ITM épületénél 2021. november 29-én. A főpolgármester aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely: ennek az egész cirkusznak a célja a figyelemelterelés

A Városháza-ügyben indult házkutatásokkal kapcsolatban tett közzé bejegyzést a főpolgármester.

„Tegnap a rendőrség Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásán, a gyerekjátékok között is kereste a nyomát annak, hogy áll-e bármilyen kapcsolatban egy Berki nevű ingatlanossal. Egyébként nem. Nem is ismeri. Ő sem, én sem, mint ahogy senki más sem a városvezetésből” – fogalmaz a Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Hozzáteszi, azóta kiderült: jártak másoknál is, de

arról nincs hír, hogy megjelentek volna Tarlós István egykori helyettesénél, Bagdy Gábornál is.

A főpolgármester szerint „ha nem politikai megrendelést teljesítettek volna a hatóságok, akár tudhatnák is, nem a mostani, hanem az előző főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor az, aki bizonyíthatóan kapcsolatban állt Berki Zsolttal, mi több, ő irányította a fővárosi vagyonkezelőhöz még 2017-ben”.

Karácsony Gergely arra is kitér, hogy a fővárosi vagyonkezelő a hétfői napon megküldte a vizsgálóbizottságnak azon fővárosi ingatlanok listáját, amelyek megvásárlása iránt 2017 óta különböző vevők képviseletében Berki Zsolt érdeklődött. A tájékoztatás arra is kiterjedt, hogy ezek közül hány ingatlant vásároltak meg olyan vevők, akinek a képviseletében Berki Zsolt eljárt.

A főpolgármester szerint „érdekes dolgok derültek ki”. Mint írja,

  • az előző önkormányzati ciklusban, 2017 és 2019 között Berki Zsolt kilenc darab, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló, eladó ingatlan iránt érdeklődött. Ezek közül négyet meg is vásárolt olyan vevő, akinek az érdekében ő járt el, összesen 4,2 milliárd forint vételárért. Ez 45 százalékos sikerráta – teszi hozzá.
  • A mostani ciklusban huszonhat, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan iránt érdeklődött. Ezek közül két ingatlant vettek meg végül, „nyilvános és teljességgel transzparens” eljárás keretében, a legmagasabb ajánlattal Berki Zsolt ügyfelei, összesen 166 millió forint fejében” – teszi hozzá Karácsony Gergely kiemelve: mindez „8 százalékos sikerráta”.

„Egészen abszurd volt amúgy is a tegnapi nap – folytatódik a bejegyzés. – A rendőrség olyan iratokat foglalt le, mint a múlt héten egy sajtóbeszélgetésen az újságíróknak bemutatott grafikon az ingatlanértékesítés elmúlt évekbeli bevételeiről, a vizsgálóbizottság hetek óta nyilvános iratai vagy éppen a Városháza hasznosításáról készített, egy hónapja nyilvános döntéselőkészítő tanulmány.”

Karácsony Gergely szerint az egész „cirkusznak” a célja az, hogy elterelje a figyelmet „Völner Pál korrupciójáról, Kövér László kabinetfőnökének sikkasztási ügyéről, na meg Áder János testőreinek megfigyeléséről.” – fogalmaz a főpolgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×