eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Utas száll fel egy autóbusz első ajtaján a BKK a Keleti pályaudvari megállójában 2020. június 15-én. Reggeltől újra nyitják az első ajtót a fővárosi buszok és trolik, visszaállt az első ajtós felszállási rend, amelyet korábban a koronavírus-járvány miatt szüntettek meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hétfőtől kötelező a maszkviselés a BKK járatain

A szabályozás az állomásokra és a megállóhelyekre is vonatkozik.

November 1-től, hétfőtől újra maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt a csütörtökön este kihirdetett kormányrendelet-módosítás szerint.

A kötelezettség alól felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek.

Az elmúlt időszakokban azt tapasztalták a BKK szakemberei, hogy a budapesti utasok nagy többsége szabálykövető. A társaság közleménye szerint folyamatosan ellenőrzik az maszkviseléssel kapcsolatos szabályok betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, és akár 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk.

A BKK továbbra arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×