eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Két városban fog jelentősebben romlani a járványhelyzet

A 33. héten a szennyvízminták koronavírus eredménye országos átlagban emelkedő tendenciát mutat, a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel.

A vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemzi Budapest és Szeged szennyvízmintáit, de enyhe emelkedés több város esetében is megfigyelhető. A mért koncentrációk Budapest és Szeged mintáiban a mérsékelt kategóriába, a többi vizsgált település esetében az alacsony kategóriába esnek - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ összefoglalójából.

"A szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog, ezért még inkább figyeljünk egymásra" - figyelmeztetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×