eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Danubius Hotels

Újjászületik Budapest legendás szállodája

A Danubius Hotel Budapest 15 hónapja tartó üzemszünet után, megváltozott profillal fog újra működni.

Bérbe adja tulajdonosa a Danubius Hotel Budapestet, vagyis korábbi nevén Körszállót. A Danubius Hotels vezetősége a járvány után a turizmusban látható lassú regenerálódási folyamat miatt döntött erről a hasznosításról – írja a turizmus.com.

„A jelenlegi, bizonytalan turisztikai helyzetben a Danubius Hotel Budapest esetében a hagyományos, szállodaként történő üzemeltetést egyelőre nem láttuk üzletileg megalapozottnak a következő egy-két évben. A már 15 hónapja zárva tartó épületet hasznosítani kívántuk, melyre most átmeneti megoldást találtunk. Az épület három évre szóló bérbeadásával, valamint annak megváltozott profillal történő működtetésével ismét üzemelhet az ingatlan, amihez megfelelő partnerre találtunk” – mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

A bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. hibrid megoldásban gondolkodik: hallgatói kollégium, valamint a budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshely lesz az ikonikus épületből.

Az átvétel szeptember 1-jén történik meg, a tervek szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő cég vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×