eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Danubius Hotels

Újjászületik Budapest legendás szállodája

A Danubius Hotel Budapest 15 hónapja tartó üzemszünet után, megváltozott profillal fog újra működni.

Bérbe adja tulajdonosa a Danubius Hotel Budapestet, vagyis korábbi nevén Körszállót. A Danubius Hotels vezetősége a járvány után a turizmusban látható lassú regenerálódási folyamat miatt döntött erről a hasznosításról – írja a turizmus.com.

„A jelenlegi, bizonytalan turisztikai helyzetben a Danubius Hotel Budapest esetében a hagyományos, szállodaként történő üzemeltetést egyelőre nem láttuk üzletileg megalapozottnak a következő egy-két évben. A már 15 hónapja zárva tartó épületet hasznosítani kívántuk, melyre most átmeneti megoldást találtunk. Az épület három évre szóló bérbeadásával, valamint annak megváltozott profillal történő működtetésével ismét üzemelhet az ingatlan, amihez megfelelő partnerre találtunk” – mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

A bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. hibrid megoldásban gondolkodik: hallgatói kollégium, valamint a budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshely lesz az ikonikus épületből.

Az átvétel szeptember 1-jén történik meg, a tervek szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő cég vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×