eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: GOKIV/Facebook

KAPOCS-program: a hozzátartozók üzeneteit olvassák fel a súlyos betegeknek

Indul a KAPOCS program, amelynek célja, hogy megteremtse a lehetőséget a hozzátartozók és a betegek közötti kapcsolat fenntartására, mert az mindig pozitív, immunerősítő hatással bír – mondta az InfoRádiónak a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet kommunikációs igazgatója.

Ha valaki hosszú időre, hetekre-hónapora kórházba kerül, talán az egyik legnehezebb, hogy el van szakítva az otthoni környezetéből és nem kapja meg a szeretteiről a híreket – hívta föl a figyelmet Gui Angéla, emlékeztetve arra, amellett, hogy az intézményükben igen súlyos betegek gyógyulnak, nem is mindenki érkezik mobiltelefonnal, laptoppal, hogy a modern kommunikációs csatornáknak megfelelően tudja tartani a kapcsolatot az otthoniakkal.

Mint mondta, miután az orvosok és ápolók igyekeznek minden nap felhívni a betegek hozzátartozóit, így utóbbi csoportnak rendszerint több információja van arról, hogy hogyan van a beteg, mint az ápoltnak arról, hogy mi történik odahaza. Pedig az egész egyszerű hírek vagy a közös emlékek fölidézése olyan pozitív folyamatot tud elindítani a betegben, hogy az immunerősítő hatással bírhat, gyorsítva a gyógyulás folyamatát – emelte ki a kommunikációs igazgató.

Éppen ezért a KAPOCS nevű programban a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet négy munkatársa vállalta, hogy minden nap odaülve a betegágyak mellé, tolmácsolják a hozzátartozók leveleit, vagy hangüzeneteit, amelyeket az intézet postai (1096 Budapest, Haller utca 29.) vagy elektronikus címére – kapocs@gokvi.hu – postázhatnak. A program önkéntes segítői Gui Angéla kommunikációs igazgató mellett Majoros Edit aneszteziológus szakasszisztens, Simóka Nóra és Reitz Kinga pszichológus.

A szakember megjegyezte: a látogatási tilalom ellenére – egyéni kérelem alapján – van lehetőség a súlyos állapotban lévő betegek meglátogatására, ezt a jogot még soha senkitől nem tagadták meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×