eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Sassnitz-Mukran, 2016. december 6.Egy munkás az Északi Áramlat (Nord Stream) földgázvezeték új, 1200 kilométer hosszú vezetékpárjának megépítéséhez szükséges elemek egyikében az északkelet-németországi Sassnitz-Mukran kikötőjében 2016. december 6-án. A földgázvezeték új vezetékpárjának megépítéséről 2015 júniusában írt alá szándéknyilatkozatot a szentpétervári gazdasági fórumon az E.On, a Shell, és az ÖMV olajvállaltok, valamint a Gazprom orosz állami gázipari monopólium képviselői. Az évi 55  milliárd köbméteres gázszállítási kapacitásra tervezett vezeték lefektetése a tervek szerint 2017-ben kezdődik meg. (MTI/EPA/Jens Büttner)
Nyitókép: MTI/EPA/Jens Büttner

Gázhálózati felújításba kezdhet az Opus Global

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által gázelosztó-vezeték rekonstrukciós munkákra kiírt közbeszerzéseken a legjobb ár-érték arányt tartalmazó

Az Opus Global érdekeltségébe tartozó társaságok közbeszerzéseken nyertek - közölte az Opus Global kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a VABEKO Műszaki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel 70-30 százalék arányú konzorciumban az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által gázelosztó-vezeték rekonstrukciós munkákra kiírt közbeszerzéseken a legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 311 237 470 forint és nettó 431 237 406 forint összegű ajánlatával nyert.

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde 5. legnagyobb vállalata, részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az utóbbi egy évben a papírok legmagasabb ára 324,5 forint, a legalacsonyabb 196,2 forint volt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×