eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pixabay.com

Zebrán gázolt nagy sebességgel, tört a csont – képek

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be.

A vádirat szerint a férfi 2020. január 18-án személygépkocsit vezetett Esztergom-kertváros lakott területén, a Damjanich utcában Dorog irányából Esztergom felé. Előtte jármű nem haladt, ugyanakkor a szemből érkező forgalom folyamatos volt.

A férfi a vele szemben haladó járművek takarása miatt a kijelölt gyalogosátkelőhelyen lévő forgalmi helyzetet áttekinteni nem tudta, ennek ellenére a gyalogosátkelőhelyet

nem fokozott óvatossággal, hanem a megengedett 50 km/h-t meghaladó, 63-67 km/h közötti sebességgel közelítette meg.

Emiatt a férfi nem észlelte megfelelő távolságról a zebrán szabályosan átkelni szándékozó sértettet, nem biztosított áthaladási elsőbbséget a részére, és bár vészfékezett, a jármű elejével a gyalogosnak ütközött.

A baleset során a gyalogos többszörös csonttörést szenvedett el,

amelyek tényleges gyógytartama két hónap.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség a indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×