eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Autósok, figyelem! Fontos határidő jár le

Vasárnapig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani.

A járművek a fizetős utakon bárhol, megállítás nélkül is ellenőrizhetők. Visszamenőleges jogosultságot az éves matricák nem biztosítanak, a vásárlóknak a díjköteles szakaszra hajtástól számítva 60 percük van arra, hogy megváltsák a jogosultságukat - olvasható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) honlapján.

Korábbi közleményük szerint 2,6 millió éves matrica jár le hétfőre virradóra, és ebből 1,7 milliót a hét elején még nem váltottak újra a közlekedők. A vasárnap ráadásul nem csupán az érvényesség, hanem az útdíjfizetési kedvezmények miatt is fontos határidő. A nagycsaládosoknak ekkorra kell megújítaniuk a bejelentésüket a kedvezményes vásárláshoz.

A NÚSZ Zrt. honlapján a matricákat kényelmi díj nélkül lehet vásárolni, és a bizonylatot, értesítést sem kell megőrizni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×