INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

szfe

névváltoztatás

sinkovits imre

zsigmond vilmos

németh antal

kuratórium

református egyház

Budapest, 2017. március 17. A Színház- és Filmművészeti Egyetem bejárata a VIII. kerület Vas utca 2c-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László

Átkereszteli intézeteit az SZFE kuratóriuma

Infostart

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumi vezetése döntést hozott az intézeteinek névváltozásairól. Eszerint a Színházművészeti Intézetet Sinkovits Imre Színházművészeti Intézetre, a Film- és Médiaintézetet Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetre keresztelik át, az Elméleti és Művészetközvetítő Intézet pedig Németh Antal Drámaelméleti Intézet néven működik tovább.

A lap felidézi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi vezetése visszaszolgáltatná eredeti tulajdonosának, a Magyarországi Református Egyháznak a Vas utcai épületegyüttes egyik részét, a Vas utca 2/C alatt található épületrészt, amely jelenleg az Ódry Színpadot is magában foglalja. Eszerint már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások az SZFE kuratóriuma és az egyházvezetés között az ingatlan sorsáról.

A Vas utcai ingatlanegyüttes részben az egyetem szolgálatában marad, részben pedig más fontos társadalmi szolgálatot látna el.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018