eur:
388.78
usd:
359.18
bux:
66389.13
2024. február 23. péntek Alfréd
Galambos Ádám, a G-Adam kiadó (j) és Szalontai Attila, az Elektro Press Stúdió képviselője demonstrál az Alexandra Nyugati téri könyvesházánál 2017. február 17-én. Az Alexandra könyvesboltokat 2014-ig üzemeltető Pécsi Direkt Kft. ellen a Fővárosi Törvényszék 2015. március végén rendelt el - jelenleg is zajló - felszámolási eljárást. Több mint 9 milliárd forintot követel 102 hitelező a Pécsi Direkt Kft.-től.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nyílt levélben fordultak a legfőbb ügyészhez a könyvkiadók

Válaszokat várnak egy évek óta húzódó, égető ügyben.

A Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetsége (MKÉSZ) nyílt levelet írt Polt Péter legfőbb ügyésznek, amiért a szervezet és a könyvesszakma már négy éve nem tudja, hogy tűnt el az Alexandra Könyvesbolthálózat 2016. évi karácsony előtti teljes bevétele, amely a hazai könyvkiadók által legyártott könyvek eladásából keletkezett – számolt be az Index.

Közel négy éve nem tudni, ki a felelős azért, hogy többtucatnyi magyar könyvkiadó szenvedett el jelentős veszteségeket – nem egy kiadó egyenesen a csőd szélére került – az Alexandra hálózatában eladott, de ki nem fizetett könyvei miatt – írja a szövetség nyílt levelében. Galambos Ádám, a szervezet elnöke állítja, ez az összeg a koronavírus miatt még jobban hiányzik a magyar könyvkiadóknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×