eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Vörös Egon, a Ferencvárosi Parkolási Kft. ellenőre egy szabálytalanul parkoló autót fényképez le a büntetés kiszabása után a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Feloldható lenne az ingyenes parkolás miatt keletkezett gondok egy része

A fővárosi kerületek zónákat szeretnének, ahol csak kerületi autók várakozhatnának. Győr módszere viszont más.

A kormány a járványhelyzet miatt ingyenessé tette a parkolást, ezért sokkal többen mennek autóval a belvárosba. A XIII. és az V. kerület polgármestere levelet írt a főpolgármesternek emiatt.

Az V. kerületet vezető Szentgyörgyvölgyi Péter konkrét javaslatokban fogalmazta meg elképzeléseit, szerinte a kerületi polgármeseterek kezébe kellene adni azt a jogot, hogy kijelölhessék azokat a területeket, ahol csak helyiek parkolhatnak.

"Például nálunk a Molnár utcában

azt mondanánk, hogy a jobboldalon a kerületi lakó várakozhat, a másik oldalon pedig az ideérkező látogatók parkolhatnának az autójukkal. Egységesen kell ezt szabályozni

a fővárosi parkolási rendeletben, hogy minden kerület kijelölhet ilyen utcaszakaszokat, zónákat" - mondta az InfoRádióban Belváros-Lipótváros polgármestere.

A XIII. kerület részéről Puchner Gábor alpolgármester osztotta meg véleményét az InfoRádió hallgatóival.

"Eddig is azt mondtuk, hogy a fizetős parkolás egy forgalomszabályozó eszköz, nem pedig egyszerű pénzbehajtás. Most látszik igazán, hogy ez mennyire így van. Érezhetően rosszabb a helyzet az ingyenesség bevezetése óta" - vélekedett.

Szerinte az ingyenes parkolás egy

"politikai akadályoztatás az önkormányzatoknak".

Terézváros polgármestere úgy gondolja, a politikai egyeztetések egy-két hét alatt megtörténhetnek, és ez esetben a forgalomtechnikai engedélyeztetés is elkészülhetne a karácsonyi szezonig. Szabályként az alábbiakat javasolja:

FENNTARTOTT PARKOLÓHELYEK A TERÉZVÁROSIAKNAK Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen már a kampányban elköteleztük...

Közzétette: Soproni Tamás2020. november 17., kedd

Több más kerület is szeretné, ha karácsonyra rendeződhetne ez a helyzet, lezajlana az egyeztetés, és kijelölnék azokat a területeket, ahol csak a kerületi lakók parkolhatnak.

Győr például úgy oldotta meg a kérdést, hogy 11 és 16 óra között ingyenes a parkolás a belvárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×