eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Közeledünk a buszos kerékpárszállítás világához

Ehhez egy lépést tett egymás felé a MÁV és a Magyar Kerékpárosklub.

A kerékpáros közlekedés segítésére megállapodást kötött a MÁV-Start és a Magyar Kerékpárosklub – közölte a vasúttársaság.

A vasúttársaság honlapján közzétett közlemény szerint az együttműködéshez a Magyar Kerékpárosklub (MK) elméleti és gyakorlati kompetenciáival, a MÁV-Start több éves vasutas szakmai tapasztalataival járul hozzá.

A vasúttársaság és a kerékpáros civil szervezet megegyezett közös munkacsoport létrehozásában a kerékpárszállítás szolgáltatási színvonalának javítására.

A tájékoztatás szerint

az idei év végéig felmérik a vasúttal kapcsolatos kerékpáros utazási szokásokat, a vasúti kerékpárszállítási lehetőséget, elősegítik a kerékpárral történő munkába járást.

A kiszámíthatóbb utazáshoz a MÁV-Start tervezi, hogy online felületein a kerékpárjegy megvásárlása előtt láthatóvá tegye a várható telítettséget, például zöld-narancssárga-piros színskála segítségével.

A munkacsoport 2021 elején a kerékpárszállítási kapacitás hiányosságainak megoldására javaslatokat dolgoz ki Budapest elővárosban, valamint a kiemelt turisztikai desztinációkban. A kiemelt turisztikai úti célok felé egyszerűbb kerékpárjegy konstrukció kidolgozása várható - írták a közleményben.

A kerékpárszállításra kijelölt kocsikban 2021 nyarától többnyelvű tájékoztató, edukációs anyagok, ábrák segítenek a kerékpárok célszerű elhelyezésében.

További

cél az autóbuszokon, pótlóbuszokon a kerékpárszállítás lehetőségének megteremtése

– közölték.

Az együttműködés során a közeljövőben közös pilot projektet indítanak, melynek keretében a B+R parkolókat és a kerékpáros-vonatos munkába járást is népszerűsítik – tájékoztatott a MÁV.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×