eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Már rendőrt is kellett hívni a türelmetlen szülőkre a Bethesdában

Egyre nagyobb a feszültség a Bethesda Gyermekkórházban. A türelmetlen szülők gyakran kiabálnak a kórház dolgozóival – mondta az InfoRádiónak a kórház kommunikációs vezetője.

Míg a járvány kezdetén az egészségügy irányába hatalmas lelkesedés, taps és elismerés volt tapasztalható, mára inkább a fokozódó szülői feszültség érezhető – fogalmazott az InfoRádiónak Tamásné Bese Nóra, aki szerint mindez egyfelől teljesen érthető, miután újabb és újabb intézkedések, megszorítások lépnek érvénybe a Bethesda életében is, aminek ráadásul nem látszik a vége.

A kórház kommunikációs vezetője szerint ugyanakkor sokszor olyan hangnemet engednek meg a szülők maguknak, ami nem méltó ahhoz a munkához, ami napról napra zajlik a gyermekkórházban és a legtöbb egészségügyi intézményben.Sajnos állandósultak azok a visszajelzések, amelyek

nem a türelemről és az elfogadásról tanúskodnak, és akkor még diplomatikusan fogalmaz

– tette hozzá a kórház kommunikációs vezetője.

Előfordul, hogy a szülők kiabálnak a dolgozókkal, számonkérnek, és

már rendőri intézkedésre is sor került

az elmúlt időszakban. Emellett a panaszos levelek is sokkal nagyobb arányban találják meg az intézményt, és bár lehet egy-egy jogos, tapasztalatuk szerint inkább arról van szó, hogy a szülők türelme a végéhez közelít, ami részint az egészségügyön csattan.

A kommunikációs vezető kiemelte, a kórházban próbálnak a lehető leginkább empatikusak, megértőek lenni a szülőkkel, ami egy alapelv, hiszen a gyermek mindig azt érzi meg, hogy milyen az őt ápoló, gyógyító személyzet illetve a szülő kommunikációja. Még ha dupla annyi is az elvégezendő munka, hiszen egyre többen esnek ki a munkából a vírus miatt, egyre több családot érint a járvány, azoknak kell „megküzdeniük” a családtagokkal, esetleg rendőrt hívniuk, ha olyan fenyegetés éri őket, akik a 12 órás műszakokat viszik. Utóbbi nem rendszeres, de sokkal több van belőle, mint korábban – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×