eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Botár Gergely

Varga Judit: a bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat

Varga Judit arra is felhívta a figyelmet, hogy a bizottsági jelentés visszatérő jelleggel hivatkozik bizonyos civil szervezetekre. 

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett, Vera Jourová bizottsági alelnök pénteki interjújában visszautasította az Európai Bizottság jogállamisági jelentése kapcsán megfogalmazott magyar kritikákat. Emellett megjegyezte, hogy a jelentések készítése során a bizottság legfőbb partnerei és forrásai minden tagállamban a minisztériumok, az ügyészségek és egyéb állami szervek voltak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a bizottság "nemes egyszerűséggel" figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket - írta közösségi oldalán Varga Judit. A miniszter szerint az alelnök egy másik fontos részletet is elfelejtett megemlíteni: a bizottsági jelentés visszatérő jelleggel hivatkozik bizonyos civil szervezetekre.

A jelentésben 14 alkalommal idézik 12 civil szervezet álláspontját, a 12 szervezet közül a közelmúltban 11 részesült a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi támogatásában - írta Varga Judit.

Egy másik posztban, szintén a közösségi oldalán arról ír a miniszter, hogy a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna egy kiszivárgott videófelvételen azzal "büszkélkedik", hogy háromnaponta informálisan egyeztet Vera Jourova bizottsági alelnökkel. Varga Judit szerint a nemrégiben rendezett közös élő televíziós vitájukon Donáth Anna "ország-világ" előtt letagadta, hogy sűrűn egyeztetne Vera Jourovával Magyarországgal kapcsolatban, bármi köze lenne a Magyarország elleni összehangolt brüsszeli támadásokhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×