eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels.com

Három óvodai dolgozó lett fertőzött Óbudán

Az intézmény valamennyi munkatársa és 70 gyerek lehet érintett.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak, tüneteik nincsenek.

A Bilingual Angol–Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről egy másik településen dolgozó pedagógus mérési eljárását és igazolt koronavírus-fertőzését követően.

„A kerületi operatív törzs ülését haladéktalanul összehívtam reggelre, ahol döntés született a szükséges intézkedésekről. A jogszabályoknak megfelelően az érintett szerveket tájékoztattam. Jelenleg várjuk a további intézkedésekre vonatkozó információkat” – közölte Kiss László kerületi polgármester Óbuda honlapján.

Megerősítette: a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda mindkét tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok a gyerekek, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi intézményben kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti. A kerületi önkormányzat szorosan együttműködik az intézkedések végrehajtásában – közölte a polgármester.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×