INFORÁDIÓ
2021. február 24. szerda
Mátyás

koronavírus

óbuda

polgármester

óvoda

gyerek

Három óvodai dolgozó lett fertőzött Óbudán

Három óvodai dolgozó lett fertőzött Óbudán

Infostart

Az intézmény valamennyi munkatársa és 70 gyerek lehet érintett.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak, tüneteik nincsenek.

A Bilingual Angol–Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről egy másik településen dolgozó pedagógus mérési eljárását és igazolt koronavírus-fertőzését követően.

„A kerületi operatív törzs ülését haladéktalanul összehívtam reggelre, ahol döntés született a szükséges intézkedésekről. A jogszabályoknak megfelelően az érintett szerveket tájékoztattam. Jelenleg várjuk a további intézkedésekre vonatkozó információkat” – közölte Kiss László kerületi polgármester Óbuda honlapján.

Megerősítette: a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda mindkét tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok a gyerekek, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi intézményben kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti. A kerületi önkormányzat szorosan együttműködik az intézkedések végrehajtásában – közölte a polgármester.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018