eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Pápán a karanténok száma nőtt, nem az aktív fertőzötteké

Pápán 79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma az előző naphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám a koronavírusos fertőzöttek száma nem nőtt, mivel egy embert gyógyultnak nyilvánítottak - közölte csütörtök esti videó nyilatkozatában Áldozó Tamás, a város polgármestere. Beszámolt a negatív teszteredmények nyomán az intézmények újraindulásáról is.

Egy újabb koronavírusos esetet regisztráltunk 2020. augusztus 13-án, viszont az eddig nyilvántartott betegek közül az elsőt gyógyultnak nyilvánították, így változatlanul 43 aktív pápai fertőzöttről van tudomásunk - tájékoztatta a város lakóit videóüzenetében Áldozó Tamás polgármester. A legutóbb azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza.

Az elmúlt napokban az intézményekben, azaz a Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter lakótelepi óvodában azonosított a fertőzések kontaktkutatása még zajlik, de az eddigi információk alapján is jelentősen nőtt a karanténba helyezett pápai lakosok száma. Csütörtökre 79-cel emelkedett az elrendelt karanténok száma, így már 260 háztartásra vonatkozik a megelőző intézkedés.

"Ezen belül 176 esetben járványügyi megfigyelést, 46 esetben elkülönítést, és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság" - ismertette a polgármester.

Beszámolt arról is, hogy a Vajda Péter lakótelepi óvodában valamennyi dolgozó első koronavírus-tesztje negatív lett. "A napokban zajló fertőtlenítő takarítás után az óvoda újranyitását hétfőre tervezzük" - jelentette be Áldozó Tamás.

Szerdán estére kiderült az is, hogy a Napsugár Bölcsőde karanténba helyezett dolgozói közül nyolcnak mindkét tesztje negatív lett, csütörtökre újabb fővel bővült ez a kör. További öt dolgozónak pedig az első teszteredményét ismerik eddig, de ezek is negatívak. A bölcsőde a fertőtlenítő takarítás után várhatóan augusztus 24-től nyit újra.

"A korábban karanténba került házi gyermekorvos mindkét koronavírus-tesztje negatív lett, így ő hétfőtől ismét rendelhet" - közölte a polgármester.

A Család- és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott esetkonferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A konferencia további résztvevőit karanténba helyezték az eljárásrend szerint. A teszteléseket követően hétfőtől valamennyien munkába állhatnak majd, mivel az értekezleten nem fertőződtek meg.

A polgármester szerint ez annak köszönhető, hogy a szigorú intézményi előírásoknak megfelelően arcmaszkot viseltek, és a távolságtartásra is ügyeltek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×