INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

koronavírus

pápa

gócpont

igazolt fertőzés

karantén

Pápán a karanténok száma nőtt, nem az aktív fertőzötteké

Pápán a karanténok száma nőtt, nem az aktív fertőzötteké

InfoRádió

Pápán 79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma az előző naphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám a koronavírusos fertőzöttek száma nem nőtt, mivel egy embert gyógyultnak nyilvánítottak - közölte csütörtök esti videó nyilatkozatában Áldozó Tamás, a város polgármestere. Beszámolt a negatív teszteredmények nyomán az intézmények újraindulásáról is.

Egy újabb koronavírusos esetet regisztráltunk 2020. augusztus 13-án, viszont az eddig nyilvántartott betegek közül az elsőt gyógyultnak nyilvánították, így változatlanul 43 aktív pápai fertőzöttről van tudomásunk - tájékoztatta a város lakóit videóüzenetében Áldozó Tamás polgármester. A legutóbb azonosított beteg külföldi tartózkodásból tért haza.

Az elmúlt napokban az intézményekben, azaz a Napsugár Bölcsődében és a Vajda Péter lakótelepi óvodában azonosított a fertőzések kontaktkutatása még zajlik, de az eddigi információk alapján is jelentősen nőtt a karanténba helyezett pápai lakosok száma. Csütörtökre 79-cel emelkedett az elrendelt karanténok száma, így már 260 háztartásra vonatkozik a megelőző intézkedés.

"Ezen belül 176 esetben járványügyi megfigyelést, 46 esetben elkülönítést, és 38 esetben zárlatot rendelt el a hatóság" - ismertette a polgármester.

Beszámolt arról is, hogy a Vajda Péter lakótelepi óvodában valamennyi dolgozó első koronavírus-tesztje negatív lett. "A napokban zajló fertőtlenítő takarítás után az óvoda újranyitását hétfőre tervezzük" - jelentette be Áldozó Tamás.

Szerdán estére kiderült az is, hogy a Napsugár Bölcsőde karanténba helyezett dolgozói közül nyolcnak mindkét tesztje negatív lett, csütörtökre újabb fővel bővült ez a kör. További öt dolgozónak pedig az első teszteredményét ismerik eddig, de ezek is negatívak. A bölcsőde a fertőtlenítő takarítás után várhatóan augusztus 24-től nyit újra.

"A korábban karanténba került házi gyermekorvos mindkét koronavírus-tesztje negatív lett, így ő hétfőtől ismét rendelhet" - közölte a polgármester.

A Család- és Gyermekjóléti Központ július 27-én tartott esetkonferenciája után az egyik résztvevő tesztje pozitív lett. A konferencia további résztvevőit karanténba helyezték az eljárásrend szerint. A teszteléseket követően hétfőtől valamennyien munkába állhatnak majd, mivel az értekezleten nem fertőződtek meg.

A polgármester szerint ez annak köszönhető, hogy a szigorú intézményi előírásoknak megfelelően arcmaszkot viseltek, és a távolságtartásra is ügyeltek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Pápán jelentősen nőtt a karanténintézkedések száma
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018