eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tűzoltó emelőkosárban egy hajdúböszörményi faipari telephelyen, ahol kigyulladt egy épület 2020. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Hatalmas tűz Hajdúböszörményben

Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren, a lángokkal jelenleg is nagy erőkkel küzdenek a tűzoltók.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az épület teljes terjedelmében ég, benne a faanyagok mellett a targoncák is kigyulladtak. A tűzoltóknak több gázpalackot sikerült épségben kivinniük az épületből.

A helyszínen 45 tűzoltó küzd a lángokkal, és megkezdték az épület vasszerkezetének a bontását, hogy jobban hozzáférjenek a tűzhöz - tette hozzá.

Papp-Kunkli Nóra hozzátette: a füst beáramlott a környező utcákba, ezért a füstszennyezés mérésére a helyszínre érkezett a hajdú-bihari katasztrófavédelem mobil laboratóriuma.

A környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjon otthon.

A lángok oltását előbb haboltóval kezdték, jelenleg vízsugárral locsolják a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó debreceni, hajdúböszörményi, hajdúnánási és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, és a helyszínre érkezett egy nyíregyházi vízszállító kocsi is - ismertette a részleteket Papp-Kunkli Nóra.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×