eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György
A Magyar Államkincstár szegedi épülete, a felújított Zsótér-ház homlokzata 2014. október 17-én. A műemlék épület rekonstrukciója során kicserélték a fa nyílászárókat, és mind a négy utcafronton felújították a homlokzatot.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Új "ügyelőt" kap a Magyar Államkincstár a pénzügyi tárcától

Márton Péter korábban a vagyonkezelőnél és a Századvégnél volt vezető beosztásban.

Miniszteri biztos dolgozik e héttől a Magyar Államkincstárnál - írja a napi.hu a Magyar Közlöny alapján.

Az intézményt a Pénzügyminisztérium szerint meg kell újítani stratégiájában, ezért küldte oda Márton Pétert, akinek a munkája 2022 májusának végéig szól.

Feladata az lesz, hogy hatékonyabbá tegye a MÁK működését, segítse a stratégiaalkotást, belefolyik a kincstár elemzésének, vizsgálatainak lebonyolításába, folyamatosan figyeli a kincstár működését, előterjesztéseit, jelentéseit, véleményezi az anyagait, javaslatokat tesz változásokra.

Tevékenységét Varga Mihály tárcája irányítja, helyettes államtitkári fizetést, juttatásokat kap.

Márton Péter korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója és a Századvég Gazdaságkutató vezetője volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×