INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

háziorvos

pintér sándor

praxis

Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást ad be páciensének Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.

Pintér Sándor javaslatokat kért a háziorvosválság kezelésére - íme, itt vannak

Infostart

A megüresedő praxisokra licitálni lehetne majd. Jöhetnek a negatív licitek is a kevésbé kelendő helyekre.

A Magyar Orvosi Kamara azt javasolja a kormánynak, hogy írjon ki licitet a megüresedő háziorvosi körzetekre a jelenlegi mechanikus támogatás helyett - írja a Világgazdaság. A kamara szerint ezzel rugalmasítható is a rendszer.

A javaslat megtételére Pintér Sándor belügyminiszter kérte fel a kamarát, a dokumentum kitér a hazai alap- és járóbeteg-szakellátás számos problémájára.

Az elgondolás szerint praxisalap jönne létre a praxisvásárlási és letelepedési könnyítések érdekében, kezelője a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) lehetne.

A nyugdíjba készülő orvost közben nem érné vagyonvesztés,

mert a praxiskezelő a praxis mérete és a szolgálati idő arányában vásárolná ki a munkával felhagyó orvosokat.

A támogatás nem lenne automatikus, erre lenne jó a licit. A licit viszont akár negatív is lehetne olyan esetekben, amikor nem túl kelendő az adott praxis.

Egy-egy letelepedési pályázaton 12-20 millió forint lenne elnyerhető, a praxispályázaton 4 millió. A NEAK egyébként tavaly és tavalyelőtt már szerződött 126 praxisjogvásárló háziorvossal, összesen 649 millió forintot fizetett ki nekik. A lehetőség pedig hamarosan bővülhet a fogorvosi körrel is.

Nyitókép: MTITKomka Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018