INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

trianon

csongrád megye

csongrád-csanád

Csongrád megyét jelző KRESZ-tábla Gádorosnál 2017. október 3-án. Az Országgyűlés ezen a napon elfogadta Csongrád megye nevének Csongrád-Csanád megyére történő változtatását célzó javaslatot. Eszerint a módosítás 2020. június 4-én lép hatályba, Szeged megmaradna megyeszékhelynek.

Mától új neve van Csongrád megyének

Infostart

Trianon századik évfordulóján Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve.

2017-ben az Országgyűlés Lázár János, a térség parlamenti képviselőjének javaslatára - ellenszavazat nélkül - módosította a megye nevét. Juhász Tünde kormánymegbízott korábban közölte, a megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.

Csongrád-Csanád megye mai területe az 1950-es megyerendezéskor alakult ki, Csongrád megyéből és a modern korban makói székhelyű Csanád megye délnyugati feléből, amelyhez tartoztak akkor az egykori Torontál vármegye Magyarországon maradt települései is.

A 4261,74 négyzetkilométeres területű Csongrád-Csanád megyében a Központi Statisztikai Hivatal 2019. I-IV. negyedéves adatai szerint 399 ezren élnek.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018