eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Altisztavatás a fővárosi Hősök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét.
Nyitókép: Balogh Zoltán (MTI)

Két újabb katonai középiskola épül

A debreceni mellé Hódmezővásárhelyen és Székesfehárváron építhetnek új katonai középiskolákat.

Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az új katonai középiskola és kollégium létesítéséhez szükséges statikai vizsgálatok és elkészültek a megvalósíthatósági tervek, Székesfehérváron most folyik az építkezésre alkalmas ingatlan kiválasztása a város által javasolt potenciális helyszínek közül - írta a Magyar Nemzet. Az ingatlan állapotától is függ, hogy melyik tanévtől kezdheti meg működését az iskola. A lap emlékeztet rá, hogy a Fejér megyei városban működik a Magyar Honvédség Parancsnoksága.

Ha megvalósulnak, akkor már 3 ilyen intézménye lehet az országnak a szakgimnáziumokban elindított kadétképzések mellett - utóbbival már egy ideje próbálkozik kedvet csinálni a honvédségi karrierhez a folyamatosan szerződéses létszámhiánnyal küzdő hadsereg. Amíg létezett a sorkatonaság, 16 ilyen iskola volt országszerte, majd ezeket sorra bezárták. A lap emlékeztetett arra is, hogy debreceni végzősök csaknem fele a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen vagy az Altiszti Akadémián folytatta pályafutását.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×