INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

magyar honvédség

kadétképzés

honvédelmi minisztérium

Altisztavatás a fővárosi Hősök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét.

Két újabb katonai középiskola épül

Infostart

A debreceni mellé Hódmezővásárhelyen és Székesfehárváron építhetnek új katonai középiskolákat.

Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az új katonai középiskola és kollégium létesítéséhez szükséges statikai vizsgálatok és elkészültek a megvalósíthatósági tervek, Székesfehérváron most folyik az építkezésre alkalmas ingatlan kiválasztása a város által javasolt potenciális helyszínek közül - írta a Magyar Nemzet. Az ingatlan állapotától is függ, hogy melyik tanévtől kezdheti meg működését az iskola. A lap emlékeztet rá, hogy a Fejér megyei városban működik a Magyar Honvédség Parancsnoksága.

Ha megvalósulnak, akkor már 3 ilyen intézménye lehet az országnak a szakgimnáziumokban elindított kadétképzések mellett - utóbbival már egy ideje próbálkozik kedvet csinálni a honvédségi karrierhez a folyamatosan szerződéses létszámhiánnyal küzdő hadsereg. Amíg létezett a sorkatonaság, 16 ilyen iskola volt országszerte, majd ezeket sorra bezárták. A lap emlékeztetett arra is, hogy debreceni végzősök csaknem fele a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen vagy az Altiszti Akadémián folytatta pályafutását.

Nyitókép: Balogh Zoltán (MTI)
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018