eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kirándulók a tavaszias melegben a siófoki Balaton-parton 2020. március 18-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Krónikus betegeknek segít egy új kezdeményezés - videó

Otthon végezhető, gyógytornászok által kidolgozott tornagyakorlatokat adtak közre szív- és cukorbetegeknek, hogy a karantén miatt elmaradt csoportos foglalkozások híján se kerüljenek bajba.

Főként szív- és érrendszeri betegeknek, valamint cukorbetegeknek készített, otthon végezhető gyakorlatokat tett közzé a Facebookon az Út az egészséghez program. A rehabilitációs és prevenciós program tornagyakorlatait gyógytornászok dolgozták ki a Budapesti Szent Ferenc Kórházzal és a Sanofival szakmai partnerségben - írta a Napi.hu.

A program eredetileg túraösvényeket alakított ki a célcsoport számára prevenciós céllal a Hárs-hegyen, Újpesten, a Normafán, a Miskolc melletti Csanyikvölgyben, valamint Veresegyházon.

A csoportos vezetett túrákra azonban a kijárási korlátozások miatt nincs lehetőség, ezért a szervezők otthon elvégezhető mozgásformákat és egészségmegőrző hasznos tanácsokkal is osztanak meg az újonnan elindított oldalon.

A lap szerint csak az Európai Unió tagállamaiban évi 1,9 millió áldozatot követelnek a szív- és érrendszeri betegségek, amelyek - a cukorbetegséggel, a kóros elhízással és ezek következményeivel karöltve - a magyarországi halálozások több mint ötven százalékáért felelősek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×