eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Felfüggesztették Boldog István és Kálló Gergely mentelmi jogát

Boldog István fideszes képviselő érintettsége egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folyó nyomozásban merült fel. Korábban azt nyilatkozta: tiszta a lelkiismerete.

A hétfői plenáris ülésen 186 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással függesztették fel Boldog István fideszes képviselő mentelmi jogát.

A Legfőbb ügyészség múlt hét csütörtökön közölte, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Boldog István (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült - közölték. Az eljárás adatai szerint az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A bejelentésre reagálva a képviselő közölte: "Az én lelkiismeretem tiszta". Hozzátette: ezért maga kéri mentelmi joga felfüggesztését, hogy az igazságszolgáltatás előtt tisztázhassa magát.

Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.

Felfüggesztették Kálló Gergely mentelmi jogát is

A jobbikos képviselő esetében 170 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 0 tartózkodás mellett döntöttek az Országgyűlésben.

Az eljárás adatai szerint az Európa Parlamenti választások előtt, 2019. május 24-én Kálló Gergely három társával

a Budapest közterületein tizennyolc darab hirdetőoszlopra, valamint nyolc hirdetőtáblára kihelyezett választási plakátokat festékszóró spray-vel megrongálta, amellyel 284.480 forint kárt okozott.

A nyomozás a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitánysága előtt indult, amelynek során 2019. október 21-én Kálló Gergelyt kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kálló Gergelyt a 2020. február 16-án tartott időközi választáson országgyűlési képviselővé választották, ezért a nyomozást a rendőrség a Budapesti Regionális Nyomozó ügyészséghez tette át.

A büntetőeljárás lefolytatására Kálló Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésével most lehetőség nyílt.

Címlapról ajánljuk
Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. A legjobbak közé került Márkus Luca, a Vígszínház színművésze is, aki az InfoRádióban beszélt az eddigi pályájáról, a társulati tagság fontosságáról és a belső energiája forrásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×