eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Fontos haladékot kapnak a nyugdíjasok

Két hónappal tovább érvényesek a tavaly kiadott rezsiutalványok.

Március 31. helyett május 31-ig érvényesek a nyugellátásokban és egyes más ellátásokban részesülő személyeknek juttatandó rezsiutalványok - derül ki a kormány rendelete a Magyar Közlönyből.

A kormány tavaly jelentette be, hogy 9 ezer forint értékű utalványt ad a nyugdíjasoknak, ebből a villany- és a gázszámla fizethető.

Február elején azt közölte Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, hogy az utalványok 91,4 százalékát, 20,5 milliárd forint értékben már beváltották.

A közlönyben megjelent rendelet szerint két hónappal kitolódik a Posta és az Államkincstár közötti elszámolás határideje is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×