INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

rezsiutalvány

nyugdíjas

határidő

magyar közlöny

Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Fontos haladékot kapnak a nyugdíjasok

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Két hónappal tovább érvényesek a tavaly kiadott rezsiutalványok.

Március 31. helyett május 31-ig érvényesek a nyugellátásokban és egyes más ellátásokban részesülő személyeknek juttatandó rezsiutalványok - derül ki a kormány rendelete a Magyar Közlönyből.

A kormány tavaly jelentette be, hogy 9 ezer forint értékű utalványt ad a nyugdíjasoknak, ebből a villany- és a gázszámla fizethető.

Február elején azt közölte Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, hogy az utalványok 91,4 százalékát, 20,5 milliárd forint értékben már beváltották.

A közlönyben megjelent rendelet szerint két hónappal kitolódik a Posta és az Államkincstár közötti elszámolás határideje is.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018