INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

kecskemét

repülőtér

felújítás

gripen

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis látképe 2012. november 8-án.

Négy tonna bombát találtak a kecskeméti repülőtéren

Infostart

A JAS-39 Gripen vadászgépek tavasszal az MH Pápa Bázisrepülőtérre költöztek, amíg felújítják a kecskeméti repülőteret. A munkálatokon volt néhány fennakadás, és rengeteg bombát is találtak.

A Gripenek a gyakorló- és kiképzőrepülések mellett most Pápáról látják el a készenléti szolgálatot és Szlovéniában a légtérrendészeti feladatokat is, amíg lezajlik a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázis korszerűsítése.

A baon.hu-nak Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, a munkálatok állása alapján év végére visszatelepülhetnek Kecskemétre a Gripenek. A felújításkor azonban lapértesülések szerint volt néhány fennakadás, például a földmunkagépek megsérették a műszeres leszállító rendszer (ILS) vezetékeit.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya ezzel kapcsolatban közölte: a terveknek megfelelően zajlanak a felújítási munkálatok, amelyek várhatóan a jövő év elejéig befejeződnek. "A munkálatok során valóban előfordult, hogy kábelek megsérültek, azonban a sérült vezetékek javítása, esetenkénti pótlása a beruházás szerves részét képezi".

Hozzátették: tekintettel arra, hogy a repülőtér a második világháború alatt kiemelt célpont volt, a mostani zöldmezős beruházás során az eddig érintetlen területeken nagy mennyiségű, körülbelül négy tonna, korábban már hatástalanított bombamaradvány is felszínre került.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018