eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Játékosan mutatják meg a gyerekeknek, hogyan működteti a matek a világot

Matematika hónapja címmel rendez szeptemberben eseménysorozatot a mateking.hu weboldal. A cél a tantárgy megszerettetése, illetve a felzárkózás segítése.

Mosóczi András, a mateking.hu alapítója számolt be tapasztalataikról: a tanárok megkönnyebbültek, hogy lekerült a vállukról ez a teher és helyettük az előadók ismertették meg a gyerekekkel a matematika szórakoztató és érdekes oldalát.

"A gyerekek érdeklődőek voltak és szerintem hasznosak voltak ezek az előadások" - nyilatkozta Mosóczi.

Az előadások középpontjában főleg az életből ellesett gyakorlati problémák, és azoknak a matematikán keresztül elért megoldásai álltak. Vagyis megmutatták a gyerekeknek, hogy hogyan működteti a matek a mindennapi életünket.

"Kettős célja van a mateking.hu oldalnak és a matematika hónapjának: megszerettetni a matematikát és felzárkóztatni a tantárgy irányt különösebben nem rajongókat" - magyarázta Mosóczi. A mateking.hu tavasszal 30 gimnáziumba látogatott el, ezt folytatták most szeptemberben és gimnáziumról gimnáziumra járva tartanak majd ingyenes előadásokat. "Ezeken megmutatjuk a diákoknak a matematika másik arcát, és akinek szükséges, a felzárkózásban is segítünk" azoknak, akik nem lelkesednek annyira e tantárgyért.

Éppen ezért szeptember elejétől október 15-ig teljesen ingyenessé tették a középiskolai matekanyaghoz való hozzáférést a mateking.hu weboldalon, e tartalmakat 200 napig lehet ingyenesen gyakorlásra használni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×