eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Játékosan mutatják meg a gyerekeknek, hogyan működteti a matek a világot

Matematika hónapja címmel rendez szeptemberben eseménysorozatot a mateking.hu weboldal. A cél a tantárgy megszerettetése, illetve a felzárkózás segítése.

Mosóczi András, a mateking.hu alapítója számolt be tapasztalataikról: a tanárok megkönnyebbültek, hogy lekerült a vállukról ez a teher és helyettük az előadók ismertették meg a gyerekekkel a matematika szórakoztató és érdekes oldalát.

"A gyerekek érdeklődőek voltak és szerintem hasznosak voltak ezek az előadások" - nyilatkozta Mosóczi.

Az előadások középpontjában főleg az életből ellesett gyakorlati problémák, és azoknak a matematikán keresztül elért megoldásai álltak. Vagyis megmutatták a gyerekeknek, hogy hogyan működteti a matek a mindennapi életünket.

"Kettős célja van a mateking.hu oldalnak és a matematika hónapjának: megszerettetni a matematikát és felzárkóztatni a tantárgy irányt különösebben nem rajongókat" - magyarázta Mosóczi. A mateking.hu tavasszal 30 gimnáziumba látogatott el, ezt folytatták most szeptemberben és gimnáziumról gimnáziumra járva tartanak majd ingyenes előadásokat. "Ezeken megmutatjuk a diákoknak a matematika másik arcát, és akinek szükséges, a felzárkózásban is segítünk" azoknak, akik nem lelkesednek annyira e tantárgyért.

Éppen ezért szeptember elejétől október 15-ig teljesen ingyenessé tették a középiskolai matekanyaghoz való hozzáférést a mateking.hu weboldalon, e tartalmakat 200 napig lehet ingyenesen gyakorlásra használni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×