eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Játékosan mutatják meg a gyerekeknek, hogyan működteti a matek a világot

Matematika hónapja címmel rendez szeptemberben eseménysorozatot a mateking.hu weboldal. A cél a tantárgy megszerettetése, illetve a felzárkózás segítése.

Mosóczi András, a mateking.hu alapítója számolt be tapasztalataikról: a tanárok megkönnyebbültek, hogy lekerült a vállukról ez a teher és helyettük az előadók ismertették meg a gyerekekkel a matematika szórakoztató és érdekes oldalát.

"A gyerekek érdeklődőek voltak és szerintem hasznosak voltak ezek az előadások" - nyilatkozta Mosóczi.

Az előadások középpontjában főleg az életből ellesett gyakorlati problémák, és azoknak a matematikán keresztül elért megoldásai álltak. Vagyis megmutatták a gyerekeknek, hogy hogyan működteti a matek a mindennapi életünket.

"Kettős célja van a mateking.hu oldalnak és a matematika hónapjának: megszerettetni a matematikát és felzárkóztatni a tantárgy irányt különösebben nem rajongókat" - magyarázta Mosóczi. A mateking.hu tavasszal 30 gimnáziumba látogatott el, ezt folytatták most szeptemberben és gimnáziumról gimnáziumra járva tartanak majd ingyenes előadásokat. "Ezeken megmutatjuk a diákoknak a matematika másik arcát, és akinek szükséges, a felzárkózásban is segítünk" azoknak, akik nem lelkesednek annyira e tantárgyért.

Éppen ezért szeptember elejétől október 15-ig teljesen ingyenessé tették a középiskolai matekanyaghoz való hozzáférést a mateking.hu weboldalon, e tartalmakat 200 napig lehet ingyenesen gyakorlásra használni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×