INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

rendőrség

orfk

autó

csere

Ötszáz új autó került a magyar rendőrökhöz - fotók

Ötszáz új autó került a magyar rendőrökhöz - fotók

Infostart

500 új autó került a rendőrség használatába a 2017 óta zajló amortizációs csere harmadik ütemében.

Skoda és Audi gyártmányú járművek kulcsait adta át jelképesen, ünnepélyes keretek között Kontrát Károly a Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár és Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti objektumában a rendőri területi szervek munkatársainak kedden.

A 150 db bűnügyi/ügyintézői és a 350 db járőr személygépkocsi beszerzési értéke összesen bruttó 4,08 milliárd forint. Az autók közül 450 db Skoda Octavia, 50 db Audi A3 típusú.

A gyors reagálást, a szolgálati feladatok biztonságos ellátását és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtását szolgáló járőr- és bűnügyi/ügyintézői járművek beszerzésével

a civil személygépkocsik átlagéletkora öt, míg a járőr személygépkocsik átlagéletkora három évre csökkent a rendőrségnél.

Az autók öt évre vagy 200.000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a helyszíni hibaelhárítás is – ennek értéke bruttó 1,39 millárd forint. A járművekhez mind a nyári, mind a téli gumiabroncskészlet biztosított.

A hatékony feladatellátást, illetve az üzembiztos működtetést garantálja a járművekben elhelyezett ún. rendőrségi alapfelszerelés. A járőr gépkocsik többek között a feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel és lövedékállómellény-tárolóval felszereltek. Valamennyi autó rendelkezik járműkövető rendszerrel.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018