eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Új útlevelek mintapéldányai a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalban (KEK KH) sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: 2012. március 1-jétől már nem állítanak ki Magyar Köztársaság feliratú személyi okmányokat, az új alaptörvénynek megfelelően azokon a Magyarország elnevezés szerepel.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Jelentős változás jön az útlevélnél és a személyi igazolványnál

Egyszerűsödik az okmányok igénylése, a lakcímet ás a személyi azonosítót is tartalmazza majd az e-személyi.

Bürokráciacsökkentő törvényjavaslat-csomagot nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A útlevelekkel kapcsolatban fontos változás, hogy illetékmentessé válik az úti okmány cseréje akkor is, ha a tároló elem nem működik hasonlóan a személyazonosító igazolványhoz - írja a napi.hu.

A Nemzeti Adatvagyon Szolgáltatásfejlesztés (NAVASZ) projekt keretében megújul az útlevél-kérelemkezelő rendszer és az útiokmány-nyilvántartás is. Az általános hatáskörű útlevélhatóság és az eljárásában közreműködő hatóság az úti okmányokkal kapcsolatos feladataik ellátásához jogosultak lesznek bővebb körben (az elektronikus anyakönyvben és az apai elismerő nyilatkozatok nyilvántartásában kezelt adatok teljes körét, valamint az elektronikus anyakönyvi alapiratot) adatokat átvenni elektronikusan az elektronikus anyakönyvből.

Az elektronikus tároló elemet tartalmazó személyazonosító igazolványhoz (eSZIG) kapcsolódó egyszerűsítés, hogy az igazolványban rögzítik a lakcímet és a személyi azonosítót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×