eur:
394.29
usd:
369.89
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Teljes körű állami garanciával kerül forgalomba jövőre a nyugdíj-előtakarékossági állampapír - a nap hírei

Nagy Imre szobrának elszállítása miatt tüntettek a fővárosban. Kairóban két turista meghalt, amikor terroristák felrobbantottak egy turistabuszt.

Teljes körű állami garanciával hozza forgalomba jövőre a nyugdíj-előtakarékossági állampapírt az Államadósság Kezelő Központ. Barcza György vezérigazgató elmondta: a részleteken még dolgoznak, de a tervek között szerepel, hogy az értékpapír infláció feletti prémiummal kerüljön forgalomba, a futamidő attól függ, hogy a vásárló mikor tervez nyugdíjba vonulni.

Az idén meghaladja az 51 milliárd forintot a Babakötvényhez tartozó Start számlára befizetett összeg. Ez több mint 30 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Pénzügyminisztérium. A tárca közleménye szerint a 6 ezer forint éves állami támogatásnál és a jelenleg 5,4 százalékos kamattal ez az egyik legjobb pénzügyi gondoskodási lehetőség.

A kormány egyelőre nem döntött a minimálbérről, a munkaadók és a szakszervezetek megállapodására vár. Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta, azt szeretnék, hogy a felek kihasználják még a hátralévő három napot a tárgyalásokra. A munkaadók 5 százalékos emelést ajánlanak a jövő évre, a szakszervezetek ennek legalább a dupláját követelik.

Nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen a kormánypártok, január 3-án - közölte a Fidesz. A napirendi pontok között szerepelne a parlamenti képviselők jogainak védelméről szóló általános vita. Az ellenzék azt is tárgyalná, hogy jogellenesen vezették a Ház december 12-i ülését, amelyen a munka törvénykönyvének módosítását is elfogadták.

Gyertyagyújtással tiltakozott az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Nagy Imre Társaság a fővárosban Nagy Imre szobrának elszállítása miatt. Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája emlékeztetett: a szobrot 1996-ban, a mártír miniszterelnök születésének századik évfordulóján közadakozásból állították fel. A Vértanúk teréről elvitt Nagy Imre szobrot a kormány a Jászai Mari térre helyezteti át, helyére a vörösterror áldozatainak egykori emlékműve kerül.

Új üzemmel bővíti kapacitásait a Richter Oroszországban. Beke Zsuzsa, a gyógyszergyártó PR vezetője a Portfóliónak elmondta: az orosz kiszerelő üzemben nem csak a csomagolási munkafázist végzik majd, hanem teljes spektrumú gyártáskihelyezésről van szó.

Jövőre 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul a konvektorcsere program – jelentette be a fenntarthatóságért felelős államtitkár. Weingartner Balázs közölte: a pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás vagy magánszemély 750 ezer forint támogatást kaphat.

Az idén Mészáros Lőrinc lett Magyarország leggazdagabb embere a Forbes Magyarország magazin összeállítása szerint a felcsúti vállalkozó vagyona meghaladta a 380 milliárd forintot, és megelőzte az eddig listavezető OTP-vezér Csányi Sándort.

Hepatitis Bizottság alakult az emberi erőforrások minisztere felkérésére. A cél, hogy az Egészségügyi Világszervezet irányelveit teljesítve 2030-ra eltűnjön a Hepatitis C vírus Magyarországról, ahol mintegy 70 ezerre tehető a betegek száma, közülük 50 ezren fertőzőképesek.

Oroszország határkerítést épített a Krím félsziget északi részén. Az intézkedést a terület parlamentje a kijevi kormány állítólagos fenyegetésével indokolta. A 60 kilométer hosszú határkerítés mentén több száz térfigyelő- és hőkamerát, illetve szenzort telepítettek. A két ország viszonya 2014-ben romlott meg, amikor Oroszország elcsatolta Ukrajnától a Krím félszigetet, és azóta támogatja Ukrajna keleti részén az oroszbarát szakadár erőket.

Kairóban ketten meghaltak és 12-en megsebesültek, amikor terroristák felrobbantottak egy turistabuszt. A merénylet a gízai piramisok közelében történt. Az egyiptomi belügyminisztérium szerint két vietnami turista vesztette életét, amikor az ismeretlen elkövetők működésbe hoztak egy pokolgépet az autópályán elhaladó jármű mellett.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×