eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

77 jogszabályon változtat egy friss salátatörvény

Több tucatnyi törvényen kell változtatni az Európai Uniós adatvédelmi törvény, a GDPR előírásai miatt.

A 77 jogszabályt módosító salátatörvény-tervezet a héten jelent meg a kormány honlapján. A személyes adatoknak nagyobb védelmet biztosító, azok tárolását és a hozzáférők körét szigorító jogszabály miatt változik többek között a csődtörvény és a tűzvédelmi törvény, de érintett a TAJ-számokhoz hozzáférő szervek köre és a felszámolási törvény több folyamata is - derül ki a napi.hu összegzéséből.

Jó példa a tűzvédelmi törvény módosítási javaslata

A tűzvédelmi törvény előírja, hogy a tűzjelzés fogadásakor, a bejelentő mely adatait kell rögzíteni. Ezek a következők: a bejelentő neve, telefonszáma (ha nincs akkor a lakcíme), a tűzoltási, műszaki mentési feladatot indokoló esemény helye és jellege, a személyi sérülés, haláleset adatait, továbbá a műveletirányítás által szükségesnek tartott további, személyes adatnak nem minősülő információt.

A tűzoltóság és a közreműködő önkéntes tűzoltó egyesület - a tűzoltási, műszaki mentési, hatósági feladat végrehajtása érdekében - a kárhelyszínen tartózkodó, a káreseményről érdemi információval szolgálni tudó, a káreseménnyel érintett személyek következő adatait rögzítheti: név, lakcím, egyéb elérhetőség, továbbá a gépjárművének a rendszáma, ha az a káreseménnyel érintett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×