INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

gdpr

törvényjavaslat

törvénymódosítás

adatvédelem

77 jogszabályon változtat egy friss salátatörvény

Infostart

Több tucatnyi törvényen kell változtatni az Európai Uniós adatvédelmi törvény, a GDPR előírásai miatt.

A 77 jogszabályt módosító salátatörvény-tervezet a héten jelent meg a kormány honlapján. A személyes adatoknak nagyobb védelmet biztosító, azok tárolását és a hozzáférők körét szigorító jogszabály miatt változik többek között a csődtörvény és a tűzvédelmi törvény, de érintett a TAJ-számokhoz hozzáférő szervek köre és a felszámolási törvény több folyamata is - derül ki a napi.hu összegzéséből.

Jó példa a tűzvédelmi törvény módosítási javaslata

A tűzvédelmi törvény előírja, hogy a tűzjelzés fogadásakor, a bejelentő mely adatait kell rögzíteni. Ezek a következők: a bejelentő neve, telefonszáma (ha nincs akkor a lakcíme), a tűzoltási, műszaki mentési feladatot indokoló esemény helye és jellege, a személyi sérülés, haláleset adatait, továbbá a műveletirányítás által szükségesnek tartott további, személyes adatnak nem minősülő információt.

A tűzoltóság és a közreműködő önkéntes tűzoltó egyesület - a tűzoltási, műszaki mentési, hatósági feladat végrehajtása érdekében - a kárhelyszínen tartózkodó, a káreseményről érdemi információval szolgálni tudó, a káreseménnyel érintett személyek következő adatait rögzítheti: név, lakcím, egyéb elérhetőség, továbbá a gépjárművének a rendszáma, ha az a káreseménnyel érintett.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018