eur:
394.23
usd:
369.43
bux:
65708.63
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megvan, mikor lesz az újabb diáktüntetés

Februárban és nyilvánosan akartak vitázni a Független Diákparlament képviselői Orbán Viktorral. Mivel a miniszterelnök nem vállalta a vitát, újabb megmozdulást szerveznek - közölte Gyetvai Viktor, a diáktüntetések egyik szervezője.

Azt írta, január 19-én több ezer diák állt ki egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért. A diákok 12+1 pontban fogalmazták meg azonnali követeléseiket, amelyek teljesülésére írásos garanciát vártak január 31-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Mivel a minisztérium részéről nem érkezett érdemi válasz a követelésekre, ezért a diákok Orbán Viktorhoz fordultak, hogy vállaljon nyilvános vitát az oktatási rendszer problémáiról.

A miniszterelnök ezt a meghívást a február 7-i határidőig nem fogadta el, Lázár János pedig a múlt heti kormányinfón minden konkrétumot nélkülözve azt mondta, hogy a pontok között komolyan veendő dolgok és zagyvaságok is szerepelnek.

Gyetvai Viktor közölte: "Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak".

A tiltakozók február 23-án, pénteken 17:30-tól újabb tüntetést tartanak az oktatási rendszerváltásért, amely során a Deák Ferenc térről indulva közösen a Parlament elé vonulnak majd. 

Azt írták, "ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében".

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×