eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Navracsics: Hiteltelen Gyurcsány párás tekintetű kezdeményezése

A miniszterelnök nem tarthat igényt arra, hogy a Fidesz hitelt adjon összefogási kezdeményezéseinek - jelentette ki az ellenzéki párt frakcióvezetője az országos választmányának ülésén.

Navracsics Tibor a választmányi ülés nyilvános részén az elmúlt egy hónapot értékelve úgy fogalmazott: a "beindultunk című számmal lejárt az őszödi lemez A oldala, és Gyurcsány Ferencék feltették a B oldalt". Mint mondta, ahogyan a régi bakelit kislemezeken mindig az A oldalon volt a sláger, a B-n pedig a melankolikusabb dallam. (A beindultunk volt az MSZP nyár végén elindított kommunikációs offenzívájának fő jelmondata.)

Az elmúlt egy hónapban enyhén melankolikus hangulatban Gyurcsány Ferenc időnként remegő szájszéllel, párás tekintettel a kamerákba néz, és elrebegi, hogy fogjunk össze - tette hozzá a frakcióvezető.

Ugyanakkor Navracsics Tibor szerint a kományfő, aki 2004-ben még azt mondta, hogy le kell verni a jobboldalt, majd Orbán Viktornak azt ajánlotta, fogja be a száját, és még egy hónapja is a válság apostolainak nevezte a fideszes politikusokat, nem tarthat igényt arra, hogy elhiggyék egyetlen szavát is.

A Fidesz frakcióvezetője úgy véli: egy olyan válság megoldásában akar a miniszterelnök összefogást, amelyet ő maga okozott.

A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Valutaalap mintha átvette volna a kormány szerepét, miközben semmi sem biztos a hitellel kapcsolatban, hiszen egyszer arról beszélnek, hogy van szerződés, máskor arról, hogy nincs, egyszer arról van szó, hogy soha nem fogunk a hitelkerethez hozzányúlni, majd kiderül, hogy hatszázmilliárdot adnak olyan bankoknak, amelyek nem is kérnek belőle.

Navracsics Tibor a válságkezelés két módját vázolta fel: van a szocialista út, amelynek alapvető jellemzője a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió. Szerinte ezzel szemben áll az európai út, amelyet a Fidesz is képvisel, és amely a gazdasági bővülést tartja szem előtt.

Megismételte a Fidesz kétszer ötmilliárd eurós növekedési csomagról szóló javaslatát, amelyben ötmilliárd az adócsökkentést, a másik ötmilliárd pedig a kis- és közepes vállalkozások uniós támogatását szolgálná.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×