eur:
390.39
usd:
364.04
bux:
68382.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Közalkalmazottak menedzserszerződéssel?

Menedzserszerződéssel is foglalkoztathatják a jövőben a közintézmények vezetőit, ha júliusban életbe lép a közalkalmazotti törvény módosítása. Most a szolgálati időtől és a végzettségtől függ a vezetők díjazása, nyártól azonban aszerint határoznák meg az illetményüket, hogy milyen magas beosztást töltenek be és hány embert irányítanak. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának éppen ez nem tetszik a változtatásban.

Az érdekképviselet szerint a módosítás nem venné figyelembe, hogy a közszférában dolgozó vezetők közfeladatot látnak el és közpénzből gazdálkodnak - mondta az InfoRádióban Varga László, a fórum elnöke.

Szerinte az sem korrekt szempont egy vezető beosztású munkavállaló fizetésének meghatározásához, hogy hány embert irányít, a közszféra intézményei között ugyanis hatalmas különbségek lehetnek az őket felkereső kliensek száma és a tevékenység jellege között is.

A tervezet szerint összetett intézmény lenne az országos vagy regionális, és legalább ezer embert foglalkoztató intézmény. Ennek vezetőjének bruttó fizetése havonta 550 ezer forint lehetne. A kevesebb alkalmazottal működő intézmények vezetői arányosan kevesebb összeget kapnának.

A közalkalmazotti státuszban dolgozó főnökök éves prémiuma a 12 havi bér 30 százaléka lehet majd.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma kedden kezd tárgyalásokat a kormánnyal a módosításról.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×