eur:
391.25
usd:
366.38
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tisztogattak kicsit, majd több százezret kértek a csalók

Csatornamunkásnak adták ki magukat azok a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkozva jelentek meg különféle budapesti intézményeknél. Az ál-csatornamunkások kisebb tisztítási munkákat végeztek, több százezer forintos hamis számlát adtak, és persze pénzt is kértek.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) közleményben hívta fel a lakosság és a budapesti intézmények figyelmét, hogy az utóbbi napokban csalók éltek vissza az FCSM nevével.

A közszolgáltató hangsúlyozza: a főváros több mint 5.000 kilométer hosszú csatornarendszerének üzemeltetése és tisztítása alapfeladatuk; éppen ezért senki nem szedhet a közterületen folyó munkálatokért külön díjat.

Az ingatlanon belüli duguláselhárítás viszont nem tartozik a csatornázási művek tevékenységi körébe, ezért a társaság szakemberei tisztítási munkák elvégzésével nem keresik meg a lakókat.

A dolgozóinkat könnyen fel lehet ismerni az emblémával ellátott ruházatukról és a szintén feliratozott gépeikről − hangsúlyozta Bátori Marianna, az FCSM kommunikációs vezetője.

Az FCSM kéri, hogy a nyomozás érdekében mindenki azonnal jelentse be a rendőrségen, ha valakik a társaságra hivatkozva próbálnak tőle pénzt kérni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×