eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Biztosítási csalásra készültek a Robin Hood-kazetták ellopásával?

Az egyik gyanúsított védője, Baji Éva ügyvéd elképzelhetőnek tartja, hogy felmerül a biztosítási csalás gyanúja a Robin Hood-kazetták ellopásával összefüggésben.

Az egyik gyanúsított védője feltételezését arra alapozza, hogy a Mafilm nem tájékoztatta a rendőrséget a kópiák visszavásárlásáról folyó tárgyalásokról, és az azokról készült hangfelvételeket is csak a kazetták visszaszolgáltatása után juttatták el a rendőrséghez.

Baji Éva azt a kérdést tette fel, hogy a filmgyár miért nem vette igénybe a rendőrség közreműködését, amikor a visszavásárlásról tárgyaltak.

Az ügyvéd hozzátette: azt sem jelentette a Mafilm, hogy ugyanazon a napon adta volna át ügyfele a kazettákat, amikor elfogták.

A védő hangsúlyozta: tudomása szerint 15 millió forintban egyezett meg a Mafilm a gyanúsítottal, és a pénznek a felét kifizették.

Baji Éva úgy tudja, hogy a filmgyár 400 millió forintot kapott volna a biztosítótól, ha nem kerülnek elő a kópiák.

A brit BBC televízió megrendelésére Magyarországon forgatott Robin Hood című sorozat kópiáit augusztus 7-én lopták el. Eszmei értékük meghaladja a 2 milliárd forintot. A lopással gyanúsított másik férfit még keresi a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×