eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyurcsány-beszéd: "lehet tüntetni, előbb-utóbb megunják" (3. rész)

Lesznek konfliktusok, lesznek tüntetések. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országgyűlési választások után, május 25-én az MSZP-frakció alakuló ülésén. A www.inforadio.hu több részletben közli a kormányfő balatonöszödi beszédét.

A miniszterelnök hangoztatta, hogy csak úgy érdemes kormányozni, ha "hozzányúlnak a nagy dolgokhoz", a szokásos, az érdekek közötti kompromisszumot kereső vitákban nem kíván részt venni.

"Nem érdemes másként. Mindenki döntse el magában, hogy 400-500 ezer forintért csinálja a dolgot (...), hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén felülemelkedni, és megkötni új dealeket. Vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, mint a többi, amit úgy is túlélnek" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette, hogy ez utóbbit választók érvelése nem bántja, azt legitimnek tartja.

"Én azt mondom, vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort, aludjon egy-két éjszakát, és döntse el magában", kiáll-e a reform mellett, átértékeli-e sok ponton, amit eddig tettek, vagy nem - jelentette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a kiigazításokkal kapcsolatban nincs választási lehetőség.

A reformokról, megszorításokról a kormányfő úgy vélekedett, hogy "meg lehet csinálni", de anélkül nem lehet elkezdeni azokat, ha megijednek a konfliktusoktól.

Lesznek konfliktusok, lesznek tüntetések. "Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek. De csak akkor lehet végigcsinálni, ha a lényegben egyetértés van" - tette hozzá.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy az egészségügy, az oktatás igazságtalanul működik, miközben a "felső tízezer termeli magát újra közpénzen".

"Azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményeitől" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×