eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Apad a Hernád

Kedd óta csaknem két métert apadt a Hernád az országhatár térségében. Hidasnémetinél a tetőzéskor 439, csütörtök reggel 254 centimétert mértek. A vízügyi szakemberek szerint napközben a folyó alsó szakaszán is megkezdődik az apadás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ónodon szerdán 50 embert költöztettek ki otthonából az áradás miatt.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: a Hernád visszaduzzasztotta a Sajót, így a víz átfolyik a gáton, de a töltés nem szakadt át.

Korábban Gesztelyen három lakóházat öntött el a víz, és tíz embernek kellett elhagynia otthonát.

Pados Imre, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: minden mozgósítható embert átirányítottak a védekezéshez, mert a vízállás megközelíti az 1974-ben mért rekordértéket és ráadásul elhúzódó tetőzésre kell számítani.

A Sajón, a Taktán, a Zagyva középső szakaszán, a Tisza középső, valamint a Hármas-Körös alsó részén és a Maroson harmadfokú az árvízvédelmi készültség, csakúgy mint a Hernád mentén.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×