eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sólyom László bízik Gyurcsányban

Az alkotmányosan lehetséges legkorábbi időpontra tűzi ki az önkormányzati választásokat a köztársasági elnök. Sólyom László erről a közszolgálati televízióban beszélt, de lehetséges időpontokat nem említett.

Az államfő a megválasztásának első évfordulója alkalmából adott nyilatkozatában úgy vélte: a mostani rendszernél szerencsésebb lenne, ha az önkormányzati voksolást egyszerre rendeznék meg az országgyűlésivel, vagy a kormányzati ciklus felénél tartanák.

Sólyom László az új kormány terveiről szólva azt mondta: nem ismeri a kijelölt miniszterelnök konkrét elképzeléseit, de szerinte Gyurcsány Ferenc végigviszi a változtatásokat.

Kisebb parlament

A köztársasági elnök elmondta azt is: támogatja a kisebb parlament létrehozására vonatkozó elképzeléseket. Sólyom László szerint 100-150 fővel lehetne kevesebb képviselő a parlamentben.

Az államfő szólt arról is, hogy megítélése szerint a pártok eddigi politikája vakvágányra vitte a határon túli magyarok ügyét, az eddigi nemzetiségi politika nem volt eredményes, és inkább bajt okozott.

Sólyom László hangsúlyozta: éppen ezért köztársasági elnökként megteheti, hogy felkarolja a határon túliak ügyét.

Az államfő közölte azt is: szándékosan szerepel keveset. Mint mondta: úgy gondolja, hogy ha az elnök nem szól bele minden kisebb ügybe, akkor azok az alkalmak, amikor mégis nyilatkozik, nagyobb súlyt kapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×