INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Az MSZP változtat kampányígéretein

InfoRádió / MTI
Átírja az adó- és járulékprogramokat a kormány - mondta a megbízott kancelláriaminiszter. Kiss Péter azt is kijelentette, hogy változtatnak a kampányban tett ígéreteiken.

A megbízott kancelláriaminiszter a közszolgálati televízió reggeli műsorában közölte: változtatnak kampányban tett ígéreteiken, és ez a lakosság, valamint a gazdálkodók nagyobb megterhelésével jár. A nyugdíjak felzárkóztatásának és a minimálbér emelésének hároméves programja azonban megmarad.

A szocialista politikus, aki saját közlése szerint az új kabinetnek is tagja lesz, azt mondta: a részletekről június 10-én egyeztetnek az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén, miután az előző két napban megvitatják a kormányprogramot a Parlamentben.

Kiss Péter úgy fogalmazott: minden intézkedést a gazdasági egyensúly mielőbbi visszaállításának rendelnek alá.

A hosszabb távú tervekről a megbízott kancelláriaminiszter azt mondta: a legfontosabb, hogy a költségvetési egyensúly megteremtésével ismét legyen mozgástere az országnak, és 2008-ra olyan helyzetbe kerüljön, amikor már nem a feltételektől, hanem saját döntésétől függ, hogy Magyarország 2010-ben csatlakozik-e az euróövezethez.

A Fidesz korábban többször jelezte, hogy nem szavaz meg adóemelést a parlamentben.

A címlapról ajánljuk