eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az MSZP változtat kampányígéretein

Átírja az adó- és járulékprogramokat a kormány - mondta a megbízott kancelláriaminiszter. Kiss Péter azt is kijelentette, hogy változtatnak a kampányban tett ígéreteiken.

A megbízott kancelláriaminiszter a közszolgálati televízió reggeli műsorában közölte: változtatnak kampányban tett ígéreteiken, és ez a lakosság, valamint a gazdálkodók nagyobb megterhelésével jár. A nyugdíjak felzárkóztatásának és a minimálbér emelésének hároméves programja azonban megmarad.

A szocialista politikus, aki saját közlése szerint az új kabinetnek is tagja lesz, azt mondta: a részletekről június 10-én egyeztetnek az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén, miután az előző két napban megvitatják a kormányprogramot a Parlamentben.

Kiss Péter úgy fogalmazott: minden intézkedést a gazdasági egyensúly mielőbbi visszaállításának rendelnek alá.

A hosszabb távú tervekről a megbízott kancelláriaminiszter azt mondta: a legfontosabb, hogy a költségvetési egyensúly megteremtésével ismét legyen mozgástere az országnak, és 2008-ra olyan helyzetbe kerüljön, amikor már nem a feltételektől, hanem saját döntésétől függ, hogy Magyarország 2010-ben csatlakozik-e az euróövezethez.

A Fidesz korábban többször jelezte, hogy nem szavaz meg adóemelést a parlamentben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×