eur:
389.68
usd:
361.89
bux:
68428.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Somogyi: ne legyen céldátuma az uniós alkotmánynak

A külügyminiszter szerint nem célszerű céldátumot meghatározni az unió alkotmányának érvénybe lépésével összefüggésben.

Somogyi Ferenc, aki a Bécs melletti Kloster-neuburgban vett részt az uniós külügyminiszterek informális találkozóján, azt mondta: semmi érdemi változás nem történt az utóbbi időben, amely több esélyt adna a ratifikálásra.

A magyar diplomácia vezetője úgy vélte: pozitív és előremutató lépésekre van szükség, mindenekelőtt olyan területeken, amelyek közvetlenül érintik az állampolgárokat is.

Az unió bővítéséről Somogyi Ferenc pozitívumként emelte ki, hogy többségi vélemény szerint az új tagok felvétele több haszonnal járt a közösség számára, mint amennyi költséget és problémát jelentett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Bár az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat kevesebb mint egy perc alatt kitölthető, ezt elmulasztva mégis évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek. A jó hír az, hogy egyre többen figyelnek oda és egyre kevesebb pénzt hagynak így veszendőbe menni, viszont az átlagos pénztártag továbbra is nagyon messze van attól, hogy teljes egészében ki tudja használni az szja-visszatérítési plafont - közölte az ÖPOSZ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×