eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csak játék volt a debreceni diákverés?

Az iskola fegyelmi vizsgálata szerint csak játék volt az elhíresült debreceni diákverés. A Bocskai iskola igazgatója szerint szó sem volt brutális verekedésről. A szakértői vélemény szerint a rúgásokat csak imitálták a diákok, és azok nem érték el az egyébként földön fekvő diákot.

Kátai Károly, a debreceni Bocskai Általános Iskola igazgatója elmondta: az országos botrányt kavart eset után a tantestület tagjaiból alakult öttagú fegyelmi bizottság meghallgatta a szülők jelenlétében a gyermekeket, a videofelvételt pedig igazságügyi műszaki szakértő értékelte.

A vizsgálat megállapította, hogy "nem történt brutális verés, mindössze játék volt a felvételen rögzített eset". A szakértői vélemény szerint az imitált rúgások nem érték el a földön fekvő diákot.

Halász D. János, Debrecen oktatásért felelős alpolgármestere bejelentette, hogy a hasonló esetek elkerülésére a város iskoláiban megszigorították az ügyeleti rendszert, ő maga pedig levélben kérte az oktatási ombudsmant az iskolai mobiltelefon használatáról kapcsolatos állásfoglalásra.

A megvert diák édesapja közölte: továbbra is fenntartják a véleményüket, miszerint a gyermeküket megverték, nem játékról volt szó.

Az ügyben a rendőrségi vizsgálat jelenleg is folyik.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×