eur:
389.05
usd:
362.25
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Jogerőssé vált a Fidesz-győzelem

Jogerőssé vált a fideszes Horváth Zsolt győzelme a kecskeméti 2-es választókerületben, miután a határidőn belül nem érkezett jogorvoslati kérelem.

Jogerőssé vált az országgyűlési választás második fordulójának végeredménye Bács-Kiskun megye 2-es számú választókerületében, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a határidőn belül.

Kecskeméten a kormánypártok közös jelöltjeként Szécsi Gábor polgármester nyerte a választások első fordulóját, a második fordulóban viszont a Fidesz jelöltje fordított, és a végleges eredmény szerint 194 szavazattal előzte meg riválisát.

Korábban a szocialisták választási visszaélésekre hivatkozva óvást nyújtottak be, amit a helyi, majd a területi választási bizottság is elfogadott, és kiírta a második forduló megismétlését.

Ezt a döntést azonban a megyei bíróság pénteken megváltoztatta, mivel elfogadta a fideszes Horváth Zsolt képviselőjelölt felülvizsgálati kérelmét.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke előzőleg azt mondta: nincs akadálya az Országgyűlés május 16-ai összehívásának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×