eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hivatalos: Gyurcsányt javasolja kormányfőnek az államfő

Gyurcsány Ferencet javasolja kormányfőnek a parlament alakuló ülésén a köztársasági elnök. Az államfő hivatala közölte: Sólyom László úgy ítéli meg, hogy az új Országgyűlésben az MSZP és az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje rendelkezik majd a megválasztásához szükséges többséggel.

A köztársasági elnök korábban már tárgyalt a parlamenti pártok elnökeivel a kormányalakítási megbízással összefüggő kérdésekről a Sándor Palotában.

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök a mai találkozón beszámolt Sólyom Lászlónak a koalíciós tárgyalások menetéről, valamint az MSZP és az SZDSZ közötti kompromisszum lehetőségéről.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a találkozó után közölte: reméli, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén az ügyvezető kormányfő ismerteti az ország valós gazdasági helyzetét. A volt miniszterelnök tájékoztatta az államfőt a Kereszténydemokrata Néppárttal kötött frakciószövetségben tervezett munkáról is.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a kormány tevékenységének szigorú kontrollját ígérte a köztársasági elnöknek.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke pedig arról beszélt az államfőnek, hogy nem támogatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségét, és a párt alkotó, konstruktív ellenzéki szerepre készül.

Gyurcsány Ferenc kormányfővel és Hiller Istvánnal, a választásokon győztes szocialisták elnökével szerdán találkozott Sólyom László.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×