eur:
388.61
usd:
361.13
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Baráti javaslat: mondjon le az Operaház igazgatója

Lemondásra szólította fel a Magyar Állami Operaház balett-igazgatója Hegyi Árpád Jutocsát, a dalszínház főigazgatóját, aki szerinte hozzá nem értő módon csökkentette a bemutatók és balettek számát.

Keveházi Gábor balettigazgató közölte: barátilag azt javasolta a főigazgatónak, hogy az Operaház és az általa képviselt művészetek érdekében ajánlja fel lemondását.

A balettigazgató erről szóló levelét elküldte a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének is.

Keveházi Gábor szerint Hegyi Árpád Jutocsa tönkre akarja tenni az Operaházat, ugyanis a minimálisan szükséges 6,3 milliárd helyett 5,2 milliárdból akarja működtetni az intézményt.

Keveházi Gábor úgy fogalmazott: a korrekt és becsületes vezetők ilyen esetekben az európai szokásokhoz híven felajánlják lemondásukat.

Főigazgató: modernizálás

Hegyi Árpád Jutocsa közleményben reagált, amelyben azt írta: az Operaháznak teljes körű modernizációra, új szemléletre, a teljesítmény, a kreativitás értékeinek támogatására, a pazarlás megszüntetésére van szüksége.

A gazdasági egyensúly létrehozása érdekében tizedével csökken az előadásszám, szakszerűbben tervezik a költségeket és bevételeket a hatékonyabb működés, a magasabb művészi teljesítmény érdekében - tette hozzá a jözlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×