INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

"Mindenki szaladt a tőzsdére"

InfoRádió / MTI
A Kulcsár-per másodrendű vádlottja, Kerék Csaba tagadta bűnösségét a Főrvárosi Bíróságon zajló per csütörtöki tárgyalásán. "Semmilyen mértékben nem vagyok bűnös" - hangoztatta a Britton cégcsoport tisztségviselője, akit az ügyészség sikkasztással és pénzmosással vádol.

Kulcsár Attila szintén csütörtökön ismertetett nyomozati vallomásaiban ugyanakkor részletesen beszélt arról, hogy Kerék Csaba miként segítette jogosulatlan tranzakcióit, miként adott tanácsokat, instrukciókat az ügyfelek megkárosításához, a sikkasztáshoz.

A másodrendű vádlott azonban vallomásában azt mondta: Kulcsár Attila nem szorult rá az ő tanácsaira.

Kerék Csaba beszélt arról, hogy 1998 májusában ismerkedett meg a K&H brókercégénél dolgozó Kulcsár Attilával, akivel - elmondása szerint - kapcsolatuk az első két évben ügyfél-bankári jellegű volt, később pedig befektetői.

1998-ban Kerék Csaba szerint "mindenki szaladt a tőzsdére", mert nagy, 30 százalékot is meghaladó hozamok voltak. Így 1998 júniusában ő is értékpapír-számlát nyitott a K&H Brókerháznál, a számla feletti rendelkezési jog pedig a banké, illetve Kulcsár Attiláé volt.

Kulcsár Attila az első tárgyaláson a bíróságnak átadott rövid írásbeli nyilatkozatában elismerte bűnösségét és megbánást tanúsított, de egyúttal jelezte azt is, hogy nem tesz vallomást. Ezért csütörtökön korábbi, ügyészek előtt tett nyilatkozatait kellett ismertetnie a bíróságnak.

A Kulcsár-ügy tárgyalása pénteken Kerék Csaba meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

A címlapról ajánljuk