eur:
393.75
usd:
355.3
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Május 9-én vége az árvíznek

Pénteken visszaköltözhetnek otthonaikba az árvíz miatt kiköltöztetett lakók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán, Szelevényen és Tiszasason. Ezt rendeletben engedélyezte a megyei védelmi bizottság elnöke.

A Köröszugban lévő településekről két héttel ezelőtt kellett több száz embert kiköltöztetni, mert a Tisza és a Hármas-Körös magas vízállása miatt veszélybe kerültek házaik.

Tokár István, a védelmi bizottság elnöke közölte: intézkedtek az állatok és az ingóságok visszaszállításáról is.

Korábban a belügyminiszter közölte: az árvízi veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményezi május 9.-étől a Kormányzati Koordinációs Bizottság a Tisza teljes szakaszán és a Hármas-Körösön.

Lamperth Mónika, a testület vezetője elmondta: jelentősen csökkent, de még nem szűnt meg teljesen a veszély.

A belügyminiszter hozzátette: a kormány hamarosan dönt arról, hogy milyen támogatást vagy segítséget kapnak a károsultak.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×